Zanimljivosti

Eufrazijeva bazilika Eufrazijeva bazilika

Eufrazijeva bazilika Poreč - Parenzo Eufrazijeva bazilika, najvrjedniji kulturni spomenik Grada Poreča, sagrađena je na temeljima ranije trobrodne bazilike polovicom 6. stoljeća za vrijeme stolovanja biskupa Eufrazija, prema kojemu je i dobila ime.

Gotička palača Gotička palača

Gotička palača Poreč U središnjoj gradskoj ulici, Decumanus, nalazi se gotička palača s raskošnim dvostrukim triforama izgrađena 1473. godine u stilu cvjetne gotike.

Istarska sabornica Istarska sabornica

Istarska sabornica Poreč Izvorno predstavlja gotičku franjevačku crkvu iz 13. stoljeća, a nalazi se između parka Jurja Dobrile i Laginjine obale. Unutrašnjost zgrade uređena je u baroknom stilu polovicom 18. stoljeća, dok se na stropu nalazi barokna štukatura s iluzionističkim freskama smještenim u medaljonima.

Kanonika Kanonika

Kanonika Poreč Monumentalna zgrada Kanonika, prema mišljenju mnogih najkvalitetniji primjerak romaničke izgradnje, dovršena je 1251. godine.

Kuća Dva Sveca Kuća Dva Sveca

Kuća Dva Sveca Poreč Mala jednokatnica izgrađena tijekom 14., odnosno 15. stoljeću u romaničkom stilu nalazi se u Ulici Sv. Maura.

Marafor, forum romanum Marafor, forum romanum

Marafor, forum romanum Poreč U 1. stoljeću stanovnici Poreča dičili su se najvećim rimskim svetištem u Istri tzv. Martovim ili Velikim hramom koji je ujedno bio i najveći na Jadranu.

Okrugla kula Okrugla kula

Okrugla kula Poreč Podignuta u drugoj polovici 15. stoljeća, Okrugla kula nalazi se u neposrednoj blizini Narodnog trga. Budući da je dobro očuvana, posjetiteljima je dozvoljeno i uspinjanje na vrh, odnosno na terasu Okrugle kule.

Palača Zuccato Palača Zuccato

Palača Zuccato Poreč Na Trgu Matije Gupca, nekadašnjoj Piazzi dei signori, odnosno Gospodskom trgu, sačuvan je samo jedan niz nekadašnjih kuća među kojima se nalazi i skladna gotička i barokna palača Zuccato.

Peterokutna kula Peterokutna kula

Peterokutna kula Poreč Na početku današnje Decumanove, središnje gradske ulice, na ulazu u starogradsku jezgru podignuta polovicom 15. stoljeća u gotičkom stilu i s reljefom mletačkog lava na pročelju Peterokutna kula uz koju su do francuske okupacije bili sačuvani i dijelovi kopnenih gradskih vrata.

Sjeverna kula Sjeverna kula

Sjeverna kula Poreč Uz zaljev Peškera, na sjeveroistočnoj strani starogradske jezgre, nalazi se Sjeverna kula podignuta u 15. stoljeću s djelomično sačuvanim obodom.

Stranice: 12

Zašto odabrati Velox-tours?

  • Zato jer uspiješno poslujemo od 1993. godine
  • Raznovrsnost ponude
  • Imamo 83% stalnih gostiju koji garantiraju kvalitetu naše agencije
  • Najbolji omijer cijene i kvalitete
  • Realne slike apartmana koje vijerno prikazuju ugođaj i kvadraturu

Zanimljivosti

Eufrazijeva bazilika Eufrazijeva bazilika

Eufrazijeva bazilika Poreč - Parenzo Eufrazijeva bazilika,...

opširnije
Gotička palača Gotička palača

Gotička palača Poreč U središnjoj gradskoj ulici, Decumanus, nalazi...

opširnije
Istarska sabornica Istarska sabornica

Istarska sabornica Poreč Izvorno predstavlja gotičku franjevačku...

opširnije